News & Updates

Home » Uncategorized » Een beton schutting plaatsen: hoeveel delen heb ik nodig?

Voor u een beton schutting kunt plaatsen, moet u eerst achterhalen hoeveel betonplaten u nodig heeft voor uw tuin. U kunt een expert inhuren om dit te achterhalen, maar het berekenen van het aantal betonplaten kunt u ook eenvoudig zelf doen. Hoe u dit moet doen, leest u in het stappenplan in dit artikel. Gaat u een beton schutting kopen, dan neemt u dit stappenplan goed door om ervoor te zorgen dat u het juiste aantal betonplaten aanschaft.

Stap 1: het opmeten van het oppervlak voor de schutting

De eerste stap van het berekenen van het aantal betonplaten van uw beton schutting, bestaat uit het opmeten van de totale lengte van het oppervlak waar de schutting moet komen. Wilt u de schutting om de gehele tuin laten plaatsen, dan meet u de volledige lengte op.

Stap 2: bereken hoeveel betonplaten er in de lengte passen

Als u weet hoeveel meter aan betonplaten u nodig heeft, berekent u hoeveel betonplaten er in deze lengte passen. Hiervoor moet u wel de omvang van de schuttingschermen weten, want deze heeft u nodig om de berekening te maken. Om te berekenen hoeveel schuttingschermen er in de totale lengte passen, deelt u de lengte in centimeters door de omvang van een enkel schuttingdeel. Is een schuttingdeel 184 centimeter lang, dan deelt u totale lengte in meters door 184. Komt u niet op een heel getal uit? Dan rondt u dit getal naar boven af, zodat u geen betonplaten tekort komt.

Stap 3: achterhaal hoeveel schuttingpalen u nodig heeft

Bij het plaatsen van een beton schutting heeft u niet alleen tuinschermen nodig, maar ook bevestigingspalen. Het berekenen van het aantal bevestigingspalen dat u nodig heeft voor uw beton schutting is vrij eenvoudig, want dit is simpelweg het aantal betonplaten plus één. Heeft u 5 betonplaten nodig, dan neemt u 6 bevestigingspalen.

Stap 4: bereken het aantal verbindingshoekjes dat u nodig heeft

Tot slot rekent u nog uit hoeveel verbindingshoekjes u nodig heeft om uw schutting te plaatsen. Wij raden aan om minimaal twee verbindingshoekjes per kant te gebruiken voor het plaatsen van uw beton schutting, wat betekent dat u vier verbindingshoekjes per schuttingdeel nodig heeft.

Twijfelt u of u de juiste berekening heeft gemaakt? Schaf dan niet zomaar een schutting aan, maar laat uw berekening eens controleren door een expert. U kunt dit eenvoudig doen door aan te geven hoe lang uw schutting moet zijn (exact in centimeters, niet afgerond!) en welke beton schutting u aan wil schaffen. Met deze informatie heeft de schuttingexpert al voldoende gegevens om te berekenen hoeveel betonplaten, bevestigingspalen en verbindingshoekjes er nodig zijn voor uw beton schutting.

Bij De schuttingbouwer berekenen wij de benodigde materialen als u de lengtes aan ons doorgeeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website