News & Updates

Home » wonen » Een groen interieur

Je ziet het steeds vaker, tegenwoordig staat er steeds meer groen in het interieur. Er wordt dus veel meer gebruik gemaakt van planten of een ruimte op te vrolijken. Een kamerplant is hiervoor ook de perfecte uitkomst, er zijn enorm veel soorten en zo ziet er voor iedere ruimte wel wat tussen. De ene plant kan prima in de slaapkamer staan, terwijl de andere plant liever in de woonkamer staat. Niet iedere plant heeft de zelfde behoeftes en de leefomstandigheden veranderen ook van elkaar. Door planten in je interieur te plaatsen wordt het erg levendig. Het is ook altijd leuk om zo binnen te komen met de planten die je eigenlijk begroeten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote kamerplant in de woonkamer te plaatsen of juist te kiezen voor een kleurrijke bloeiende kamerplant.

Welke planten zijn geschikt voor in de woonkamer?

Voor iedere plek in het huis zijn er wel verschillende geschikte planten te vinden. Zoals er eerder al werd gezegd hebben alle planten andere behoeften en verschillen de leefomstandigheden. Zo zijn er een heleboel planten in de je prima in de woonkamer kunt plaatsen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een sierlijke orchidee in de woonkamer te plaatsen. Hou je niet zo van kleur of wil je gewoon een egaal groene plant, dan is onder andere de Cycas een perfecte plant en de Ficus zal jou dan ook wel passen. Zo zijn er nog veel meer soorten planten die de woonkamer kunnen sieren en zo de ruimte vrolijk en fris houden.

Luchtzuiverende planten

Een goede plant voor in de woonkamer is een luchtzuiverende plant. De uitstraling van de plant verschilt van elkaar, maar vooral de werking van deze planten staat voorop. Deze planten worden vaak niet alleen voor sier geplaatst maar ook om een speciale reden. De naam zegt het eigenlijk al, maar deze planten kunnen de lucht zuiveren. Als je een luchtzuiverende plant in de woonkamer zet kan deze verschillende stoffen uit de lucht halen en zo de lucht zuiveren. De plant zelf neemt deze stoffen op en kan deze dan weer gebruiken als voedingsstoffen. Luchtzuiverende planten kunnen ook prima in andere ruimtes staan, zoals slaapkamers of kantoorruimtes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Goudpalm, een Lepelplant of een Areca. Dit zijn allemaal luchtzuiverende planten die er ook nog eens fantastisch en sierlijk uitzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website