News & Updates

Home » wonen » Een Nieuwe keuken aanschaffen

Jullie hebben/ Je hebt dan toch eindelijk besloten om een nieuwe keuken aan te schaffen. Maar wat de precieze invulling van de desbetreffende keuken wordt staat nog niet vast. Het is voor veel mensen lang wikken-en-wegen voordat zij uiteindelijk de juiste (keuken-) indeling gevonden hebben. Wat is echter op dit moment ‘in’, en wat is totaal ‘not-done’?

Een strakke indeling is ‘in’

Waar vroeger vooral gekeken werd naar de praktische indeling van de keuken zie je tegenwoordig een grotere verschuiving richting het simplistische (lees: eenvoudig) in de keuken zelf. Zo worden veel laatjes helemaal weggewerkt en lopen de laden op zogenaamde ‘self-closed rails’ waarbij deze dus strak én geleidelijk dicht gaan.
Een andere opkomende hype is het inbouwen van inductie wok-systemen. Het voordeel hiervan is dat de wok veel beter verwarmd word omdat deze , als het ware, in het aanrecht ‘verzonken’ zit. Hierdoor is het makkelijker om groente op een snellere/betere manier te kunnen koken. Het inbouwen van deze wok-systemen zorgt er ook weer voor dat de keuken een strakkere uitstraling krijgt. Waar men vroeg vaak potjes-en-pannetjes op het aanrecht zette, wil men tegenwoordig het liefst alles wegwerken!

Rechte lijnen zijn ‘in’

Het principe van rechte lijnen in een keuken komen eigenlijk al voor een groot deel terug in de strakke indeling. Echter gaat het veel verder dan een strakke indeling. Waar vroeger bijvoorbeeld een pepermolen een traditionele zandloper-vorm had, zie je tegenwoordig steeds meer staaf-achtige molens. De totale keuken (zowel de indeling als het gerei) dient rechte lijnen te bevatten.
Dit principe is ook terug te vinden in het ontwerp van veel aanrechtbladen. Waar vroeger 90-graden hoeken via een zogenaamde ‘curve’ werden weggewerkt zie je tegenwoordig juist hoeken naar voren komen.

Eigen creatie

Waar het 10-jaar geleden nog héél normaal was om een standaard (showroom) keuken uit te zoeken zie je tegenwoordig een verschuiving naar unieke keukens. Vooral het internet heeft hieraan bijgedragen. Via verschillende (online)tools is het vrij eenvoudig om zelf je keuken samen te stellen alvorens je bijvoorbeeld naar een keukenboer gaat. Zo heb je van te voren al een vrij concreet beeld van wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van een keuken.

Apparatuur wordt tegenwoordig door veel mensen niet meer bij de keukenboer gekocht. Waarom niet? Puur en alleen omdat het online bestellen bij een andere partij vele malen goedkoper is omdat die geen gigantische overheadkosten hebben. Het verschil in prijs voor bijvoorbeeld een AEG-vaatwasser kan al gauw oplopen tot €400,- exclusief 21% BTW. Een gemiddelde keuken bestaat uit onder andere :

  • Een kookplaat (meerdere pitten);
  • Een oven/magnetron;
  • Een vaatwasser;
  • Een koelkast;
  • Het online zelf aanschaffen van keukenapparatuur kan dan natuurlijk een enorm verschil maken als we kijken naar de portemonnee.

De keuken is geplaatst

De keuken wordt in 85% van de gevallen niet zelf geplaatst. Puur omdat dit zo’n sekuur klusje is dat men dit liever overlaat een deskundige op dit gebied. Overigens leveren keukenboeren de ‘inbouw van de keuken’ vaak als een aanvullende dienst op de verkoop van de desbetreffende keuken. Kijk ook eens op Keukenpakket.nl.

Zo, de keuken is geplaatst, u kunt nu beginnen met het samenstellen van de heerlijkste gerechten. Heeft u al eens gedacht aan een gerecht dat gebaseerd is op asperges? Asperges laten zich heerlijk bakken in uw, wellicht nieuw aangeschafte, wok! Zo kunt u asperges serveren met o.a. gekookte eieren. Wilt u meer informatie omtrent het koken van asperges, het bereiden of het selecteren van de juiste asperges? Online is tegenwoordig erg veel informatie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website