News & Updates

Home » wonen » Goede Online Makelaars

Goede online makelaars: Een inleiding.

Wat is een makelaar eigenlijk? Een makelaar is eigenlijk iemand die handel drijft: koopt zo goedkoop mogelijk in, verkoopt zo duur mogelijk. Zo heb je allerlei soorten makelaars: makelaars voor graan, katoen, runderen, kazen, maar ook voor aandelen, contracten of valuta. De makelaar die wij kennen is meestal de huizenmakelaar. Hij bemiddelt tussen de koper en de verkoper: taxeert tegen een redelijke prijs/kwaliteit en zorgt voor publiciteit. Als er meerdere kopers zijn, dan moet hij daar ook integer mee omgaan. Omdat makelaar zijn een kwestie is van vertrouwen, was het beroep makelaar wettelijk een beschermde titel: je moest er speciale examens voor afleggen en de eed afleggen om je beroep goed uit te oefenen. Dit is sinds 2001 veranderd, omdat de staat zich minder met privé aangelegenheden wilde bemoeien. Sindsdien bestaan er nog wel examens, maar die zijn niet per se nodig om jezelf makelaar te noemen.

Hoe weet ik dan dat ik met een goede makelaar te maken heb?

De betere makelaar laat zich altijd examineren, zodat deze niet alleen verstand van zaken heeft, maar ook lid zou mogen worden van brancheorganisaties, zoals de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars) die een zekere kwaliteit kunnen garanderen. Je wilt immers niet dat je huis voor te weinig wordt verkocht, of dat je voor te veel betaalt als je het huis koopt. Niet iedereen kan namelijk een gewoon huis kopen en vakantiewoning Italië veroorloven.

Omdat het aantal makelaars vrij talrijk zijn, worden ze vaak samengevoegd op huizensites, zodat je een betere keuze hebt om je huis te vinden. Een van de bekende sites is Moviq.nl, die vooral koopwoningen doet.

Deze begeleidt jou goed met advies en tips over waar je op moet letten bij het kopen van een huis en het verbouwen en opknappen ervan. Voor huurwoningen kun je terecht bij WoningZoek.nl of DirectWonen.nl, een andere bekende site waar je een woning kunt huren. Voor hulp bij uw huis verkopen kunt u rekenen op een makelaar van Besteprijsmakelaars.nl

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website