News & Updates

Home » wonen » Huis, wonen, verlichting, meubels, en tuin: Tips!

Woonideeen: Tips voor een goede wooninrichting!

Hoe moet mijn huis er eigenlijk uitzien om een beetje in de smaak te vallen?

Woninginrichting en relatie lijken misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het heeft een hoop met elkaar te maken! Het laat zien of je smaak hebt, en hoe mensen naar je kijken. Om mensen goed te kunnen ontvangen thuis, is het belangrijk om alles op een rijtje te hebben, en als je je geliefde langsbrengt, wil je ook liever een goede indruk geven… Kortom, je wil stijlvol wonen, en dat kan!

Het werkwoord “woning” komt van het werkwoord “wonen”. Bij het vak Volkshuisvesting van Bouwkunde leerde ik dat wonen iets is dat je niet kunt omschrijven: het is gewoon iets dat je ervaart. Iedereen heeft weer zijn eigen ervaringen op het gebied van wonen. Sommigen besteden er heel veel aandacht aan hoe hun huisje eruit ziet, anderen staan er niet eens bij stil! Hoe je woont, is eigenlijk jouw visitekaartje naar anderen. De sfeer dat jouw woning uitstraalt, zo zullen mensen zich voelen als ze bij jou op bezoek zijn. Daarom dat wonen en relaties zo onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Wat moet je eigenlijk een beetje in huis hebben om een beetje relaxed te wonen? Wat zijn goede interieur ideeën?

Wat betekent jouw manier van wonen en jouw inrichting daarvan? Hoe jij woont en hoe je je woning inricht is, net als je kleding, en je uiterlijk, een representatie (inderdaad: een RE – presentatie) van wat voor een persoon jij zelf bent. Het beste kun je het bekijken vanaf het perspectief van de eerste indruk: wat zien andere mensen als ze jou voor het eerst zien? Lui? Passief? Energiek? Netjes? Trendy? Design meubels? Aan de hand daarvan kun je de inrichting en interieur van je huis bepalen. Een sloddervos is vaak een slordig persoon, met een slordig huis. Een net persoon, met een net huis, is meestal iemand die zijn of zaakjes op orde heeft. Vaak zie je dus ook dat dure huizen altijd netjes zijn ingericht, en goedkopere huizen niet, om de simpele reden dat het gewoon heel waarschijnlijk is dat de mensen in de dure huizen hun zaakjes op orde hebben. Ze hebben veel verantwoordelijkheden in hun leven, en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Klinkt logisch?

Het minste waar je op moet letten bij je wooninrichting

Naast het inrichten is het ook goed om te kijen naar je eigen huis zonder interieur. Als je online meubels wilt kopen neem dan eens een kijkje op 123meubilair de online meubel zoekmachine

Heb je een leuk huis? Lekt het dak niet? Heb je een goede temperatuur? En frisse lucht? Zo hou je de huisstofmijt buiten de deur. Is het warm genoeg bij jou thuis? Of loopt je toekomstige relatie te rillen van de kou als hij of zij bij jou thuis is? Krijg je ook genoeg zonlicht? Of lijkt je kamer meer een sombere kelder? Denk je dus aan goede verlichting? Als jouw huis op instorten staat, of als er iets aan te repareren valt, ga dan onmiddellijk naar de bouwmarkt om het te fixen! That’s an order!

En ongedierte? Heb je daar veel last van? Niks is een ergere afknapper dan ongedierte tijdens de intiemere momenten, dus doe er meteen wat aan!

Als je de basis in ieder geval op orde hebt, dan heb je tenminste een gezonde voedingsbodem voor een goed huis zonder al te veel gezeur. Scheelt je een hoop ellende voor later. Is het huis ook rustig genoeg? Geluidsoverlast is een van de grootste bronnen van ergernis die je maar kunt bedenken, dus kies je huis zorgvuldig! Jouw huis gaat immers een beeld vormen bij mensen (denk aan de eerste indruk!). Denk er maar eens over na: een manager die in een studentenkamertje leeft omdat hij zonodig miljonair wil worden voor zijn 40e is een beetje merkwaardig. Geniet hij dan wel van het leven bijvoorbeeld? Als het antwoord ja is, dan maakt het niet uit. Weet je echter niet wat je hierop moet zeggen, dan zou ik als ik jou was maar snel wat antwoorden klaarhebben! Omgekeerd krijg je natuurlijk ook aparte effecten: een student die in een groot huis zit… Waar doet ie het van…. Koop een leuk huis dat je kunt betalen en die een beetje representatief is.

Ik heb even een overzicht gemaakt van wat goede makelaars die je op Internet kunt vinden, mocht je nog op zoek zijn naar een goed huis…

Geregeld? Mooi zo! Nu kunnen wij het een persoonlijk accent geven die bij JOU past. Op het gebied van de woninginrichting zijn de mogelijkheden eindeloos, dus ik zal maar een fractie kunnen behandelen hier. Wat ik wel kan doen is om je in ieder geval goed te begeleiden. Waar ik het eerder over had was de verlichting van je woning. Verlichting bepaalt voor een groot deel het sfeer van jouw huis. Felle TL buizen betekent vaak hoge activiteit en efficiency, het heeft vooral een industriële uitstraling. Ze zijn ook een van de goedkoopste en meest efficiënte lampen die je kunt vinden. Wil je toch iets knussers hebben, dan moet je het vooral hebben van de sfeervollere lampen, lampen die niet zo fel zijn bijvoorbeeld. Meer hierover op de pagina van de verlichting, of kijk op online winkels. Lampen vind je ook bij een lampenwinkel

Meubels

Andere belangrijke dingen op het gebied van woninginrichting zijn jouw meubels, of ook wel het interieur van je huis. Naast het feit dat ze essentieel zijn om te wonen, geeft het ook een accent aan hoe jij je huis inricht. Een huis zonder meubels wordt juridisch gezien beschouwd als “onbewoond”, dus daarom moesten krakers ALTIJD een tafel, een stoel en een bed (matras) meenemen! Het zal je dus ook niet verbazen dat er een wijd scala aan meubels in omloop zijn, van de simpele plastic stoeltjes die iedereen kent tot aan de meest exclusieve zetels van walvisleer die de tabaksmagnaat Onassis bijvoorbeeld had. Naast meubels moet je natuurlijk ook denken aan de zogenaamde stoffering: tapijten? Gordijnen? Misschien zoek je Design meubels in Den Haag of unieke kussens.

Techniek en overige interieur tips

Leuke tips voor je interieur: naast meubels heb je natuurlijk ook andere leuke snufjes die jouw huis nou net even wat meer invulling geven. Meisjes hebben mij ook een beetje hierover geadviseerd 😉 Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld muurdecoratie (nee, geen plaatjes van naakte mannen of vrouwen!!!) en kaarslicht met een mooie en stijlvolle geurbrander, of wat dacht je van wierook? Open haard? Bij leuke snufjes kunnen wij natuurlijk de techniek niet vergeten die ons van alle gemakken voorziet! Een Hi-Fi set voor romantische muziek, of, wat dacht je van je verlichting aan en uit zetten met je afstandsbediening? Of het automatisch regelen van je verwarming, rolluiken, bewatering van je planten in de tuin en zelfs je koffiezetapparaat!!!

Dit is allemaal mogelijk met behulp van huisbesturingstechniek! Dus, neem even een bij de >technische snufjes die jij in je huis kunt aanbrengen om te leven als een echte koning!

Flora & andere tips voor je tuin

Wil je helemaal een verpletterende indruk maken? Zorg ervoor dat je bloemen hebt!!! Niet alleen bloemen thuis, maar ook in de tuin!!! Meisjes zijn dol op een tuin met mooie bloemetjes, van rozen, tot lekkere vruchtjes zoals aardbeien, tot aan allerlei soorten kruiden die lekker ruiken… Nee! Geen saaie grasvelden! Dus als je moeder lekker heeft lopen planten: laat lekker staan! Je kunt natuurlijk ook een loungeset kopen. Neem er nog een mooi zonnedoek bij om lekker in de schaduw te zitten en het plaatje is helemaal rond. Als je daarmee geen leuke woning kunt hebben, dan weet ik het ook niet meer!!!

Goed, bij deze heb ik het vooral gehad over de basis, dat die goed zit, en waar je goed op moet letten. Omdat elke woning weer anders is, en elk mens weer anders, kan ik natuurlijk geen concrete tips geven hoe jij jouw huis er het beste uit kan laten zien. Wel hoop ik dat je nu ideeen hebt van hoe jij huis het beste kan inrichten, en waar je op moet letten. Meer over woninginrichting is o.a. te vinden op Interieur-Tips.nl, waar je veel meer inspiratie op kunt doen voor het inrichten van jouw woning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website