News & Updates

Home » wonen » Welke soort leiboom is geschikt in een tuin?

Als je een tuin gaat inrichten kun je kiezen voor het laten planten van een leiboom. Welke leiboom je kiest heeft te maken met hoe je wilt dat de tuin er uiteindelijk uit komt te zien. Wanneer je een leiboom gaat uitkiezen kun je het best kiezen voor een boom waarbij de hoogte van de boom niet groter is dan de lengte van je tuin. Als je tuin bijvoorbeeld 15 meter diep is, kun je het best kiezen voor een leiboom die niet langer is 7,5 meter wordt. Het voordeel van een leiboom is dat je gemakkelijk de lengte kunt beperken wanneer je jouw boom te lang vindt. Het mooie van deze boom is dat het model van de boom niet aangetast zal worden wanneer de boom verkort wordt.

De vorm van leibomen

Leibomen worden meestal niet geplaatst in hun oorspronkelijke vorm. Het is hierdoor noodzakelijk om de boom elk jaar te snoeien om te voorkomen dat deze zijn oorspronkelijke vorm aan gaat nemen. Wanneer je een leiboom gaat uitkiezen, kun je kiezen uit verschillende stamhoogten. De stamhoogte bepaalt waar de eerste tak zal beginnen. Als je jouw leiboom tegen een schutting of een muur aan wilt laten lopen, kun je het best kiezen voor een stamhoogte van circa 50 cm. Leibomen worden eveneens gebruikt om inkijk tegen te gaan of om zonlicht in de tuin tegen te gaan. In dit geval zal je een leiboom met een stamhoogte van circa 180 cm moeten nemen. Kijk eens bij tuinplantenwinkel.nl voor de beste leibomen.

De leilinde

De leiboom die het vaakst voorkomt is de leilinde. Deze bomen werden 100 tot 200 jaar geleden gebruikt op boerderijen om vliegen en muggen tegen te gaan. Leilindes zijn namelijk gevoelig voor luizen. Luizen maken een bepaalde kleverige vloeistof aan waar de muggen en vliegen in blijven zitten. Daarnaast werden deze bomen gebruikt als ‘zonnescherm’. Door deze bomen voor de ramen te plaatsen bleef het koeler in woningen. De leilinde had hierdoor een kenmerkende functie. Ook leuk voor in de tuin: eenvoudig een tuinkachel bestellen via Tuinkachelgigant.nl

Blokhut in de tuin

Onderhoud van bomen en planten vergt vaak het nodige tuingereedschap, en ook een klusjesman kan een tuin opknappen. Thuis in de achtertuin een extra tuinhuisje is dan vaak ook geen overbodige luxe, want een schuur staat vaak immers al vol met fietsen en overige zaken. Wie de beschikking heeft over een stukje grond, zoals volkstuinhouders, kunnen eigenlijk niet om een blokhut of tuinhuisje heen; een riante blokhut kan gebruikt worden voor recreatief gebruik, waar een tuinhuisje meer als voorraad opslagruimte dient. Ook vind je blokhutten bij tuindomein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website